Deze website maakt gebruikt van cookies. De overheid verplicht ons u daarover te informeren. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, geeft u aan akkoord te gaan met het gebruik van cookies.
Click hier voor meer informatie. Click op deze boodschap om deze te verbergen.
Niet aangemeld
TopGeloofOnzichtbaarIetsisme
"Je hoeft niet volmaakt te zijn om anderen te helpen, maar je moet wel volmaakt zijn om anderen te oordelen. Daarom kan alleen God oordelen."
(herkomst onbekend)
RSS

Is geloven niet uit de tijd? De wetenschap heeft toch allang aangetoond, dat de bijbel achterhaald is? We zijn toch niet geschapen, maar geëvolueerd? Is geloven niet iets voor zwakke mensen, die een Godsgeloof nodig hebben, omdat ze het leven niet aankunnen? Je kunt toch niet bewijzen, dat er een God is?

Een beetje geloof?

"...Atheïsten zeggen dat God niet bestaat, maar God zegt dat atheïsten niet bestaan..."

Volgens de bijbel heeft ieder mens op z'n minst een beetje geloof. Dus: als atheïsten zeggen, dat God niet bestaat, dan lezen we in de bijbel dat God zegt, dat atheïsten niet bestaan...

Je kunt God niet zien...

"...Alleen maar geloven dat er iets is, betekent meestal leven alsof er niets is..."

Maar betekent dat, dat Hij niet bestaat? De meest populaire religie in België is het "Ietsisme": als je de mensen vraagt, of ze in God geloven, zeggen de meesten: "Ik geloof wel, dat er iets is..." Ze geloven dus in iets. Dat is dat minimale beetje geloof, dat God in ieder mens heeft gelegd. Ze geloven in iets. Het zijn dus "Ietsisten"!! Maar wat is dat "iets" dan? Daar weten veel mensen geen antwoord op te geven. Ze geloven in iets, maar ze weten niet in wat. Het heeft dan ook geen praktische gevolgen voor hun leven. Praktisch gezien is het "Ietsisme" dus hetzelfde als het "Nietsisme"!! Als het toch voor je leven geen verschil maakt, kun je net zo goed in niets geloven.

Maar als er toch iets is...

"God is eeuwig. Hoe kan geloven in Hem dan uit de tijd zijn?"

Misschien is het dan niet iets, maar wel iemand. Misschien is God wel concreter dan je denkt. Dan is het toch wel de moeite waard om Hem te leren kennen. Want Hij is immers God, dus je krijgt altijd wel een keer met Hem te maken. En als Hij er is, dan is het een beetje onzin om te zeggen, dat geloven uit de tijd is! Hij is er toch?

Maar hoe leer je God kennen? Tja, hoe leer je je partner, je man, je vrouw kennen? 't Is ooit begonnen met een ontmoeting, met gevoelens. "Misschien is het wel iets...", dacht je toen. Daar heb je dat "iets" weer! Het is nog vaag, maar je hebt het gevoel dat het wel eens iets zou kunnen zijn. Dus neem je een stap. Je gaat eens kennis maken. Op dat moment ken je hem of haar nog helemaal niet. Maar toch neem je die stap, omdat je dat iets gevoel hebt!

Dus nodig ik je vandaag uit om dat iets gevoel over God ook eens om te zetten in een stap. Maak eens kennis met God. Je kunt dat eenvoudig doen door te bidden. Misschien heb je nog nooit gebeden, of alleen maar gebeden van papier, die anderen bedacht hebben. Maar je mag met God gewoon praten. Bidden is niets anders dan gewoon praten met God. Je kunt gewoon zeggen: "God, ik heb het gevoel, dat er iets is, en dat u er op een of andere manier bent. En daarom wil ik U leren kennen, en ontdekken wie U bent.". In de bijbel staat: "Nader tot God en Hij zal tot U naderen." en: "Wie zoekt zal vinden." Dan moet je wel serieus zoeken, natuurlijk. Niet alleen maar een keer proberen, om er vanaf te zijn.

"Als jij een stap naar God zet, zet Hij een stap naar jou. Hij heeft eigenlijk de eerste stap al gezet."

Bij je man, of je vrouw, bleef het niet bij dat eerste contact. Je zit boordevol vragen, je wilt hem/haar leren kennen. Zo is het ook met God. Dat eerste gebed is nog maar het begin. En je hebt heel veel vragen, zoals die waar deze webpagina mee begint. Maar je hebt het eerste contact nodig om de antwoorden te kunnen vinden.

Hoe leer je God dan kennen? Allereerst door een relatie met Hem aan te gaan. Door die eerste stap. Door te vragen in jouw leven te komen. Daarna door over Hem in de bijbel te lezen en er met Hem over te praten, door te bidden dus.

Het is ook belangrijk om contact met andere christenen te hebben. Niemand heeft in z'n eentje de wijsheid in pacht. God is niet individualistisch. Hij heeft de gemeenschap van christenen, de kerk, de christengemeente, of hoe je het maar noemen wilt, ingesteld. We hebben elkaar nodig.

Wil je meer weten, of hier eens op door gaan? Stuur ons gerust een e-mail, of bezoek eens een van onze samenkomsten!

Je kunt ons ook contacteren via het contactformulier op deze website.