Deze website maakt gebruikt van cookies. De overheid verplicht ons u daarover te informeren. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, geeft u aan akkoord te gaan met het gebruik van cookies.
Click hier voor meer informatie. Click op deze boodschap om deze te verbergen.
Niet aangemeld
Top

U kunt op deze site ook gebruik maken van RSS. RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe informatie op onze website.

Abonneer u op onze feed en ontvang automatisch de nieuwste nieuwsitems!

Wat is RSS?

RSS ofwel Really Simple Syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van favoriete websites. U krijgt via RSS automatisch een boodschap wanneer het nieuws is geactualiseerd.

De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. U kunt eenvoudig doorklikken om de rest van het bericht te lezen.

Hoe gebruik ik RSS?

Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een RSS-lezer/RSS-reader nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer 'abonneren' op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de Christengemeente Maaseik. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding, vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowser Firefox en het bijbehorende e-mailprogramma Thunderbird beschikken standaard over RSS-functionaliteit.

Waar vind ik een nieuwslezer?

Er zijn diverse RSS-lezers, programma's om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar. Als u FireFox gebruikt als browser, heeft u geen aparte RSS reader nodig. Hieronder een lijstje met populaire RSS-readers:

Naam Besturingssysteem
RSSReader Windows™
Feedreader Windows™
Sharpreader Windows™
AmphetaDesk Windows™, Linux, Mac™
NetNewsWire Mac™
NewzCrawler Windows™
Radio UserLand Windows™, Mac™
Syndirella Windows™

CGM aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid van bovenvermelde informatie over RSS readers, noch voor de kwaliteit, betrouwbaarheid of gevolgen van het gebruik van de genoemde programma's. Bezoek de respectievelijke websites van de vermelde RSS readers voor actuele informatie.

Hoe abonneer ik mij op feed van de Christengemeente Maaseik?

Als u nog geen RSS-Reader heeft, download die dan eerst. Klik vervolgens op RSS om u gratis te abonneren.